Discovery Wall USA, New York

Discovery Wall

Discovery wall is a permanent digital artwork created from thousands of tiny screens and lenses that forms the centrepiece of a major new biomedical research centre recently opened in New York City.

In collaboration with Squint/Opera, we designed and built “The Discovery Wall” – a permanent digital artwork created from thousands of tiny screens and lenses that forms the centrepiece of a major new biomedical research centre recently opened in New York City. This piece celebrates the work being delivered in this new research centre by displaying a potentially infinite collections of dynamically changing content at street level. Our intention was to draw people deeply into the content, and give a sense of the fascinating and important research being conducted inside the purpose-built research facility. To that end, we designed The Discovery Wall to offer viewers three distinct positions to engage with the artwork: from across the street there is a macro view – a large scale image that can be a huge resolution image or an animation; outside the window, the viewers will see the mezzo content – titles of research areas and clusters of hundreds or thousands of images; and, by standing right in front of the artwork, viewers can discover the final, micro view – high resolution images and paragraphs of text related to the area of research visible from the mezzo and macro positions.

Details

Building or project owner : Weill Cornell Medical College

Descriptions

Credits